Időskorúak nappali ellátása

Az Intézmény időskorúak nappali ellátásaként napközbeni gondoskodást nyújt a közösségi életre vágyó idős, vagy 18. életévüket betöltött azon személyek részére, akik egészségi, szociális vagy mentális állapotuk alapján támogatásra szorulnak, de önmaguk ellátására részben még képesek.

Számukra lehetőséget biztosítunk a napközbeni tartózkodásra, pihenésre, társas kapcsolatok megélésére és alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére. Hitéleti alkalmaink mellett kulturális rendezvények csoportos látogatását, 1-2 napos közösségi kirándulást is szervezünk a tagok számára. Számon tartjuk ünnepeinket és mentálhigiénés-, egyháztörténeti-, irodalmi- és képzőművészeti témájú előadásokkal színesítjük a közösség életét. Csoportos énektanulási és zenehallgatási lehetőséget, házi könyvtárat és az intézmény által megrendelt folyóiratok használatát, videofilmek megtekintését, számítógép és internet használati, valamint társasjáték lehetőséget biztosítunk ellátottaink számára. Szövő- és varrószakkörbe várjuk a kézimunkához kedvet érző időseket, valamint heti rendszerességgel gyógytornára, havonta pedig fodrász szolgáltatás igénybevételére is lehetőség van.

Testvérintézményeinkkel esztendőként legalább egyszer közös élőzenés-táncos-tombolás mulatságot (szüreti és/vagy farsangi) szervezünk, s hagyományteremtő szándékkal 2019-ben szerveztük meg először az Idősek Ki mit tud?-ját.További információra lenne szüksége? Vegye fel velünk a kapcsolatot!